Känsla av otrygghet och isolering vägde tungt

Kumla kommun vägrade ge en 99-åring plats på särskilt boende. Men det var inte rimligt. Förvaltningsrätten gav 99-åringen rätt och åberopar en dom i Högsta förvaltningsdomstolen rörande en 90-årig kvinna. Där kom man fram till att man inte bara skulle bedöma kvinnans fysiska sjukdomsbesvär, utan även ta hänsyn till hennes egen känsla av otrygghet och social isolering. Sammantaget kom man därmed fram till att det inte räckte med hemtjänst i den egna bostaden. Läs mera här: http://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/99-arig-kvinna-far-ratt-mot-kommunen

1 svar på ”Känsla av otrygghet och isolering vägde tungt

  1. DIGITALA FOLKOMRÖSTNINGAR
    (Motion till årsmötet). Globaliseringen är oundviklig. Marknadsekonomi skall oundvikligt ersättas av distributionsekonomi. Viktiga lagar skall stiftas med digitala folkomröstningar. Det sunda förnuftet skall härska. Samhället numera behöver bl. a. en lag för obligatorisk tolvårs utbildning åt alla och en lag om ett enda modersmål för hela världen. Politiker och egenmäktiga ledare (valda diktatorer) behövs inte! Tjänstepersoner skall anställas på grund av sina meriter. Lagarna skall styra samhället inte pengarna. Privategendom, inkomster och konsumtionen skall med lag vara maximerade (maximalt begränsade) och lika för alla. Televisionens webbsida, alla föreningars och alla företagens webbsidor skall snarast vara utrustade med omröstningsfunktion. Alla viktiga beslut skall fattas horisontellt. Var god avskaffa nationalismen snarast möjligt. En jord, en nation, ett modersmål en civilisation. Jag vädjar till dig äntligen sluta kriga. fred.blomson@gmail.com, amateur philosopher

Kommentarer är stängda.