1 svar på ”Färre 65+ i nya riksdagen

  1. Hej Gröna seniorer! Jag är inte förvånad över att det inte finns större representation av äldre. Har själv fyllt 64 år men arbetar 80 % och studerar 50 %, så jag kan inte komma på de Gröna seniorernas möten och engagera mig? När jag påtalade att jag inte kunde komma på dagtid, lades ett möte till kl 15.00??? Men jag har ett schema som slutar, 16.00, 16.30, 17.00 eller 19.00. Så jag har under fem års tid inte kunnat komma på era möten. Har pratat med flera andra som gått över från Gröna seniorer till Vänsterpartiet istället, för att de varierar tiderna för sina seniora möten- för att ALLA ska kunna komma några gånger. Miljöpartiet har tappat jättemånga av de som en gång startade partiet av dels detta skäl. Men även för att det har blivit ett stort gap mellan aktiva unga MP och de som är 60+! Sluta klaga över att vi tappat så många medlemmar och reflektera över de grundläggande politiska och organisatoriska frågorna. Miljöpartiet är INTE längre ett gräsrots- och maskrosparti- utan har blivit något annat jag INTE känner igen? Jag hoppas det inte har blivit ett parti där man främst tänker på sig själv och sin personliga politiska karriär, eller som en plats för att bli av med sitt eget dåliga samvete? Det är dags att rycka upp MP med rötterna och tänka om, tänka nytt och bilda de nätverk som fanns förr så att våra valda politiker kunde luta sig mot en folklig grund! OM inte åker vi ut ur Riksdagen, blir det omval är jag rädd att det blir så! Det var många i mina nätverk som stödröstade på MP riks, men det vet jag inte hur jag ska kunna önska att de ska göra igen?

Kommentarer är stängda.