Medlemsbrev från språkrören

En grön sommarhälsning!!

Det  har varit en aktiv och intensiv vår med bland annat språkrörsval och EU-val.

Amanda Lind gästade oss som nyvalt språkrör i samband med vårt årsmöte den 30 maj.

Ny styrelse valdes till Gröna seniorer riks  – se hemsidan.

I augusti kommer vi att ha ett möte med språkrören (Amanda och Daniel) om strategiska frågor som rör äldrepolitiken och vägen framåt. Har ni något speciellt som ni vill att vi ska framföra så skicka ett mejl till oss innan den 1:a augusti.

Ett nytt partiprogram är under utarbetande och Lena ingår i en referensgrupp vilket borgar för att våra synpunkter bevakas och beaktas.

EU-valet gick bra och allt fler seniorer väljer miljöpartiet. De tänker på sina barns och barnbarns framtid.

Inför EU-valet utarbetade Gröna seniorer riks fram en broschyr som till vissa delar byggde på material från European Green seniors, tyvärr nådde den ut sent till en del av våra kontaktpersoner under valkampanjen och vi får ta lärdom av detta.

Vårt språkrör Lennart (som stod på 30:e plats) fick oväntat många kryss.

Styrelsen har ett gott samarbete med våra riksdagsledamöter som berör våra frågor, främst Ulrika Westerlund, Janine Alm Ericsson och Mats Berglund (som sitter i pensionsberedningen).

Vi deltog i den nyss avslutade Almedalsveckan. Lennart stod mest i tältet och hade rollups som visar delar av vårt budskap och samtalade med många blivande gröna seniorer. Gröna seniorer från bland annat Nynäshamn deltog också (Kerstin A. och Bengt H). Lena och Lennart deltog i ett seminarium om ”Bra bostäder för seniorer” och knöt värdefulla kontakter.

Bostäder är ett synnerligen angeläget ämne, inom Gröna Seniorer har vi en boendegrupp som leds av Christer Owe. Det är tydligt att det råder en stor ojämlikhet mellan kommunerna om tillgängligheten till seniorboende och boendekvaliteten varierar stort.

Vi jobbar vidare med att skapa lokala gröna seniorgrupper och fler kontaktpersoner ute i MP- avdelningarna. Vill du bli kontaktperson för seniorerna i din lokalavdelning eller bilda en lokal seniorgrupp, eller senioravdelning så meddela oss.

En ny grön senioravdelning har bildats i Västmanland och seniorgrupper är på gång på flera orter som i Höganäs och i Malmö. Medlemsantalet i Gröna Seniorer fortsätter att öka och vi är nu ca 1 200 medlemmar.

Styrelsen har beslutat om att arbeta fram ett nytt äldrepolitiskt program och arbetet startar upp i höst, Lena är sammankallande och i arbetsgruppen ingår Kerstin Andersson, Christer Owe och Arne Rehnsfeldt.

Ett medlemsmöte skall genomföras i höst och vi återkommer med datum för detta.

Vi önskar er alla en fortsatt angenäm sommar!

Styrelsen Gröna Seniorer Riks genom språkrören
Lena Östholm Munkberg & Lennart Tonell